Program 2018

Program 2018 och våren 2019

Av respekt och hänsyn till våra medlemmar med allergier så ber vi er att avstå från att använda parfym under våra träffar och resor.

Mars – april 2018
Lördag 24 mars kl. 14.00: Vi får återigen träffa Conny Assarsson som den här gången kommer att berätta om ”Azalean den förbisedda blomman”.
Entré: 50:- inkl. kaffe och kaka.
Lotteri. Vi tar tacksamt emot lotterivinster.
Plats: Forshaga församlingshem.

Fredag 6 april kl. 18.00: Liljemannen Peter Möller från Danmark kommer till oss för att berätta om liljor. Han har med fina lökar till mycket bra priser.
Entré: 50:- inkl. kaffe och kaka.

Söndag 8 april: Trädbeskärningskurs kl. 11.00 med Kurt Wallin i trädgården hos Karin Björklund.
Anmälan senast 2 april till Karin Björklund tel. 070-554 57 29.

Lördag 21 april kl. 14.00: Jonas Grund kommer för att berätta om ”Härdiga arter och kultivarer av ovanliga buskar och träd”.
Växter finns med till försäljning.
Entré: 50:- inkl. kaffe och kaka.
Lotteri. Vi tar tacksamt emot lotterivinster
Plats: Forshaga församlingshem.

Maj – augusti 2018
Lördag 5 Maj kl 15-18 åker vi till Svedrins trädgård i Gisselbacka, Åtorp. där får vi 25% rabatt när vi handlar växter och tillbehör. Det kan vara blött så ta med rejäla skor. Samåkning i egna bilar från Sundsta parkering, kl 14.00. Anmälan till Karin Björklund senast 3 Maj.

*19 Maj Växtmarknad i Degerfors kl 10-13.

*19-20 Maj Krut-rundan i Ulvsby kl 11-17. Ann-Britt Höglund deltar att visa sin trädgård.

Lördag 26 Maj kl 10-13. Växtmarknad på Kroppkärrs Koloniområde, Karlstad i samarbete med Kroppkärrs Koloniträdgårdsförening. Alla är varmt välkomna såväl säljare som köpare. Anmälan i god tid till Karin Björklund på tel. 0705545729 eller via mail karinsippa@gmail.com 70:- per plats oavsett om du har med bord eller lånar av oss + några växter till lotteriet. Obs! växterna skall vara väl rotade och märkta, helst både med latinskt och svenskt namn.
Koloniträdgårdsföreningen ordnar servering i Sjöstugan.

*26 Maj kl 13-16 Växtmarknad i Karlskoga.

*27 Maj kl 10-14 Växtmarknad i Hembygdsgården i Forshaga.

*27 Maj kl 11-16 Gårdsmarknad i Arvika nedanför Rackstad Museet med växförsäljning och kafé. www.morstinas.se

Lördag 2 Juni Resa med egna bilar till 4 trädgårdar i Kvänum och Nossebro i Västergötland och deras ägare Ingegerd och Mats Grönberg, Bosse och Margareta Johansson, Eva Werner och Ulla Tandock. Vi besöker deras trädgårdar där vi får njuta av ovanliga träd, över 300 sorters rododenderon, vackra trädgårdsdammar, alpiner och lite annat smått och gott. Medtag mat, fika och regnkläder. Anmälan till Karin Björklund senast 28 Maj. Samåk från Sundsta 08.00 eller om du vill ansluta efter vägen.

6 Juni Nationaldagen STA:s trädgårdsdag kl 10-17. Vi har inga trädgårdar med.

15-17 Juni Riksmöte i Stockholm.

Onsdag 27 Juni kl 17.00 Besöker vi Marita Hjelm igen, hon har gjort lite nytt i trädgården och bjuder oss på fika. Högklintsvägen 2 i Molkom. Samåk från sundsta parkering kl 16.30.

*Onsdag 27 juni kl. 17.30-18.30 Jonas Grund har växtguidning i Stadsträdgården. Se även 5/7.

*1 Juli Tusen trädgårdar. Ann-Britt Höglund deltar.

*Torsdag 5 juli kl. 17.30-18.30 Jonas Grund har växtguidning i Stadsträdgården.

Lördag 7 Juli Bussresa till Tommy Ahnby där ska vi vara kl 14.00 men innan dess ska vi till Runa Olsson i Svensland och sen blir det mat på Simons Världshus. Avresa från Sundsta parkering kl 07.30 (åk in mot Circle K (gamla statoil) kör förbi infarten till macken, kör in vid återvinningen).
Anmälan till Karin Björklund senast 18 Juni. Pris 400kr mat inkluderat.

*15 Juli kl 12-18 Lands öppna trädgårdar.

Onsdag 18 Juli kl 15.00 Besöker vi Stolpens Trädgård här får vi 25% rabatt. Ta gärna med fika. Samåk från Sundsta parkering kl 14.30.

Onsdag 25 Juli kl 12.00 Gör vi ett nytt besök hos Kerstin och Yngve Wålstedt, Villa Furuvik i Lundsberg. Det är en mycket stor trädgård med sjöläge och många stora gammaldags perenner och annueller.
Vi blir också bjudna på fika och har vi tur kanske en liten musikstund?

Sen åker vi till Eva Herrgård och Per Johansson i Lunnedet Sjögärdet i Karlskoga, som också bor vid vattnet och där har vi möjlighet att grilla vid sjön om vi vill,bara att ta med sig. Om det inte regnar. Samåk från Sundsta 11.15. Anmälan till Karin Björklund senast 22 Juli.

Lördag 4 Aug.kl 09.30 Traditionsenligt besöker vi Rolands Plantskola i Revsten ( kontant betalning och SWISH gäller hos dom). När vi är klara åker vi till Svedrins Trädgård i Gisselbacka, (här kan du betala med kort). Ta med stövlar eller bra skor för det kan ofta vara lerigt och blött. Ta gärna med mat eller fika.

Samåkning i egna bilar från Sundsta parkering kl 08.30. Anmälan till Karin Björklund senast den 1 Aug.

9-12 Aug Resa till Finland. Inställd på grund av bristande intresse.

Lördag 25 Aug kl 10-13. Växtmarknad på Kroppkärrs Koloniområde, Karlstad i samarbete med Kroppkärrs Koloniträdgårdsförening. Alla är varmt välkomna såväl säljare som köpare. Anmälan i god tid till Karin Björklund på tel. 0705545729 eller via mail karinsippa@gmail.com 70:- per plats oavsett om du har med bord eller lånar av oss + några växter till lotteriet. Obs! växterna skall vara väl rotade och märkta, helst både med latinskt och svenskt namn.
Koloniträdgårdsföreningen ordnar servering i Sjöstugan.

September – december 2018
Lördag 22 Sep kl 14.00. Kommer Brita Johansson och pratar om barrväxter i trädgård, hon har bortåt 50 års erfarenhet av att odla barrväxter och ljung i trädgården på Vargön. Trädgården är vackert komponerad med en, efter svenska förhållanden, unik samling barrväxter och ljung. Sina erfarenheter har hon samlat i tre böcker. Brita har med sig ljungplantor och boken Odla ljung till försäljning.
Entre 50:- inkl. Kaffe.
Lotteri.Vi tar tacksamt emot lotterivinster.
Plats Forshaga församlingshem.

Lördag 20 Okt kl 14.00. OBS Föranmälan till Karin Björklund. Kommer Ulf Sill, och pratar om ”Spännande lundväxter i en trädgård i Blekinge”. Ulfs trädgård ligger i Mörrum, Han köpte fastigheten, som är belägen i anslutning till Mörrumsån för 11 år sen och sedan dess har den tidigare välskötta gräsmattan förvandlats till ett paradis för sällsynta lundväxter. Ulf är en ’typiskt samlare’, som i skrivande stund har cirka 2000 udda växter i sin stora trädgård. Han är en eftertraktad föredragshållare även utanför Sveriges gränser. Han har även med sig växter till försäljning.
Entre 50:- inkl. Kaffe.
Lotteri.Vi tar tacksamt emot lotterivinster.
Plats Forshaga församlingshem.

Lördag 17 Nov kl 14.00. Leena Liljestrand pratar om sin Kinaresa. Vi får följa med till pionfestival och fantastiska kinesiska trädgårdar. Vi får samtidigt lära oss om maten, kulturen och historien. Leena är ordförande i Svenska Pionsällskapet.
Entre 50:- inkl. Kaffe.
Lotteri.Vi tar tacksamt emot lotterivinster.
Plats Forshaga församlingshem.

Lördag 1 Dec kl 14.00. Förjulfest. Ann-Britt pratar om favoriter i sin trädgård. Det blir något gott att äta och Frykerudsspelmanslag bjuder på musik underhållning. Anmälan till Karin Björklund så att vi kan beräkna matinköpen senast 28 nov.
Entre
Obs! gratis för alla medlemmar.
Lotteri.Vi tar tacksamt emot lotterivinster.
Plats Forshaga församlingshem.

Januari – maj 2019
Lördag 26 Jan kl 14.00. Kommer Johan Nilsson och pratar om ”Lökar och Alpiner vid Göteborgs Botaniska trädgård” där han är trädgårdsmästare.
Entre 50:- inkl. Kaffe.
Lotteri.Vi tar tacksamt emot lotterivinster.
Plats Forshaga församlingshem.

Söndag 27 Jan kl 16.00. Den gröna Hemkunskapen föreläsning med Anne Sundström. Anordnas av kolloniföreningen Steffens minne.  Adress: Gjuteriet, Verkstadsgatan 1, 65219 Karlstad.

Lördag 23 Feb kl 14.00. Årsmöte med sedvanliga årsmötes förhandlingar. Karin Björklund visar bilder från våra träffar under 2018. Thomas Schultze kommer att prata ”Lite om Rhododenron”.
Föreningen bjuder på smörgåstårta, kaffe och kaka.
Lotteri. Vi tar tacksamt emot lotterivinster.
Plats: Forshaga församlingshem.
Kallelse sker via epost till de som har, de som saknar epostadress får ett utskick med vanlig postgång.

Lördag 23 Mars kl 14.00. Får vi besök av Henrik Zetterlund, hortikulturell intendent vid Göteborgs botaniska trädgård. Med temat ”Vår trädgård på Kinnekulle”.
Entre 50:- inkl. Kaffe.
Lotteri.Vi tar tacksamt emot lotterivinster.
Plats Forshaga församlingshem.

Lördag 4 Maj kl 15-18 åker vi till Svedrins trädgård i Gisselbacka, Åtorp. där får vi 25% rabatt när vi handlar växter och tillbehör. Det kan vara blött så ta med rejäla skor. Samåkning i egna bilar från Sundsta parkering, kl 14.00. Anmälan till Karin Björklund senast 2 Maj.

Lördag 11 maj kl 14.00. Kommer våran kära Gerben Tjerdsmaa och pratar om ”SydAfrika- från öst till väst.” Han har också med sig växter till försäljning.
Entre 70:-inkl. Kaffe.
Lotteri.Vi tar tacksamt emot lotterivinster.
Plats
Lövnäs kyrka, Bärstavägen 1

Söndagen den 26 maj kl 10-13. Växtmarknad på Kroppkärrs Koloniområde, Karlstad i samarbete med Kroppkärrs Koloniträdgårdsförening. Alla är varmt välkomna såväl säljare som köpare. Anmälan i god tid till Karin Björklund på tel. 0705545729 eller via mail karinsippa@gmail.com 70:- per plats oavsett om du har med bord eller lånar av oss + några växter till lotteriet. Obs! växterna skall vara väl rotade och märkta, helst både med latinskt och svenskt namn.
Koloniträdgårdsföreningen ordnar servering i Sjöstugan.

Vi hoppas ni tycker att det finns många trevliga sammankomster i vårt programblad som ni vill komma med på, vi hälsar er alla hjärtligt välkomna. Tipsa oss om du har något ämne som du vill veta mer om eller något förslag på någon intressant föreläsare. Om vi ska fortsätta med bra föreläsare gäller det att våra medlemmar kommer på träffarna.

*Aktiviteter med annan arrangör än STA.

Trädgårdsträffar för nytillkomna medlemmar
Vi inbjuder nytillkomna medlemmar till trädgårdsträffar i sommar. Vi planerar att besöka några av våra medlemmar, där de berättar om hur de planerat och byggt upp sin trädgård. Vi delar med oss av våra erfarenheter, vad som fungerat och blivit bra och vad som hade varit bra att veta när man drabbades av odlingsintresset. Anmäl ditt intresse till Ann-Britt Höglund senast 7 maj på annbritt.hoglund@gmail.com, tel 054-86 62 66 eller 070-676 88 53.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close