Program 2021

2. Program 2021

Vårt nuvarande program upphör söndagen 30 maj. Om allt vore som vanligt skulle det snart vara dags för en ny programkatalog, men med tanke på läget har vi i styrelsen valt att avvakta med den till nästa år. Vi kommer istället att anpassa verksamheten efter rådande restriktioner och fortlöpande meddela vad vi har att erbjuda via mejl och på vår hemsida.  

Vi har dock gjort ett preliminärt program för 2021 med aktiviteter vi hoppas kunna genomföra. Mycket är emellertidosäkert. Något kanske måste ställas in, flyttas eller förändras, något nytt kanske tillkommer. Flera av aktiviteterna är inte spikade och klara än men ni kommer att få fullständig information via mejl och hemsida i god tid innan det är dags. Ni som saknar mejl och inte har tillgång till vår hemsida är välkomna att kontakta oss i styrelsen för att få information om de aktiviteter ni är intresserade av, eller för att få information om vad som händer under en period då ni har möjlighet att delta. Våra kontaktuppgifter finns i bilaga 6. Styrelsen och hemsidan. 

Förhoppningsvis kommer vi igång med våra föreläsningar till hösten igen. Vi planerar för det. Glädjande är att vi med allra största sannolikhet kommer att kunna boka vår lokal Lövnäskyrkan på Hammarö de tider som passar oss, bara restriktionerna hävs. Men med tanke på osäkerheten som finns kring pandemin får vi vänta och se vad som händer, hålla tummarna, och återkomma när vi vet mer.  

Tills pandemin är över kommer vi att anpassa aktiviteternatill de restriktioner som gäller, till exempel genom att vid behov göra gruppindelningar. Det är därför mycket viktigt att du anmäler dig innan du kommer till en aktivitet, så att vi vet hur många vi blir. 

Preliminära aktiviteter 2021• Trädgårdsbesök efter överenskommelse från tidig vår till sen höst, med eller utan växtförsäljning.

För mer information se bilaga 4. Trädgårdsbesök efter överenskommelse. • Slutet av april. Sticklingsförökning av ljung hos Ann-Britt Höglund i Ulvsby. 

Ann-Britt har sticklingsförökat ljung tillsammans med landets ledande ljungexpert Brita Johansson. Hon visar oss gärna hur man gör. Kontakta Ann-Britt för att komma överens om passande tid.annbritt.hoglund@gmail.com 070-676 88 53.• Lördag 24 april. Föredraget ”Skönheter inom Rhododendron-släktet” med Bengt Carlsson är inställt.• Lördag 8 maj. Växtinköp på Stolpens Trädgård och Svedrins Trädgård.

Vi är välkomna och får 25% rabatt när vi handlar växter och tillbehör på båda ställena. 

Kl. 12.00 på Stolpens trädgård i Ölme. Kl. 15.00 – 18.00 på Svedrins Trädgård i Rudskoga. Med tanke på rådande omständigheter ordnar vi ingen samåkning. Till den här aktiviteten är det ingen anmälan. Det är ”butikslagarna”som gäller. Blir vi för många kommer vi att få vänta på vår tur. • Söndag 30 maj. Växtmarknaden på Södra Kroppkärrs koloniområde i Karlstad är inställd. 

För information om växtmarknader se bilaga 3. Växtmarknader 2021. • Slutet av juni eller början av juli. Visning av och lektion om Arisaema hemma hos Sune Wendelsson på Henstad, Karlstad.

Det blir visning av frön, knölar och plantor samt sådd av frön och något om hur de odlas. Vid den här tiden blommar de flesta av Sunes Arisaemor/kobrakallor.• Lördag 5 juni. Trädgårdsbesök hos Bengt Carlsson i Strömstad och eventuellt också Strömsdalen.

Bengt har en naturträdgård där det växer runt 900 olika rododendron och azaleor samt magnolior och andra passande surjordsväxter. Strömsdalen är en vacker park belägen i en dalgång på promenadavstånd från centrala Strömstad. Med tanke på rådande omständigheter ordnar vi ingen samåkning. Föranmälan till Karin Björklund senast 28 maj.• Torsdag 8 juli. Trädgårdsbesök hos Margareta och Karl-Markus Modén kl. 14.00 i Vitteby, Sunne. 

Meta och Kalles trädgård är vidsträckt och spännande. Här finns ett rikt utbud av växter i olika miljöer. En av deras favoriter är rosor, och du kan, bland mycket annat, njuta av deras cirka 200 sorter. Meta och Kalle kräver att vi använder munskydd. Med tanke på rådande omständigheter ordnar vi ingen samåkning. Adress Vitteby 52, Sunne. Föranmälan till Karin Björklund senast 1 juli. • Eventuellt trädgårdsbesök i Säffle. Vi återkommer. • Eventuellt trädgårdsbesök i Västra Götaland. Vi återkommer.• Höst. Eventuellt en liten kurs i sticklingsförökning av rhododendron med Thomas Schultze. Vi återkommer.• 11 september. Föredrag med Larz Danielsson. Arunachal Pradesh ”en annan del av Himalaya”.

Larz berättar om sin resa till Arunachal Pradesh i Indien, som är ett område som gränsar till Kina. Här finns många typiska Himalaya-arter som Meconopsis, Primula och Rhododendron.• 9 oktober. Föredrag om Cypripedium och andra växtfavoriter med Peter Knutsson.

Peter har en prisbelönt samlarträdgård med asiatisk touch, sten och torvpartier. Han byter fröer med andra växtfantaster från när och fjärran och odlar växter från hela världen. (Föredraget var bokat 10 oktober 2020 men fick då ställas in)• 13 november. Föredrag om växtkomposition, perenner och Magnolia med Stefan Mattson. 

Stefan var trädgårdsmästare i Enköping i 26 år och det är kanske just Enköpings parker han är mest känd för. Många anser att drömparken är kronan på verket men Stefan själv har ingen favoritpark utan ser alla i ett sammanhang där de tillsamman bidrar till helheten. Detta synsätt känns karaktäristiskt för Stefan, som är en mästare i växtkomposition. (Föredraget var bokat 7 november 2020 men fick då ställas in.) • 4 december. Förjulfest. Vi äter gott och Thomas Schultze tar oss med till Alaska. 

Under andra halvan av juni 2018 förverkligade Thomas en dröm. Han besökte Alaska. Han berättar nu om denna jättelika amerikanska delstat där det på många håll finns fler björnar än människor och där det tuffa klimatet gör floran intressant för oss skandinaver. (Föredraget var bokat 5 december 2020 men fick då ställas in.)

Observera att programmet är preliminärt. Vi kommer fortlöpande att göra uppdateringar via mejl och hemsida,så håll utkik där.

Ni som saknar mejl och inte har tillgång till vår hemsida är välkomna att kontakta oss i styrelsen för att få information om de aktiviteter ni är intresserade av, eller för att få information om vad som händer under en period då ni har möjlighet att delta.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close